Noniin! Nyt se lupaamani kokeilu hernetempe pitsaa. 

Luonnollisesti pitsan teko alkaa oman pohjan tekemisellä, mutta pizzapohjaohjeita on netti väärällään joten se ei tähän nyt ole tulossa (varsinkin kun omanikin on vain netistä otettu). 

Pilkoin ja 'ruskistin' tempen pannulla hienoisessa määrässä oliiviöljyä, mutta muuten maustamatta. Sitten levitin tempen ketsupilla voidellun, esipaistetun pohjan päälle.
Kaveriksi laitoin vähän mozzarellaa ja sitä parjattua ananasta ja päälle ihan juustoa.
Ja sitten vain uuniin. 

IMG_1900.jpg

 

Tietty juustoraasteella olisi vrmasti saanut esteettisemmän pitsan, mutta itse olin positiivisesti yllättynyt pitsan tuoksusta ja ulkonäöstä. 

Maistettaessa yllätti pitsan hienoinen kuivuus. Tempe oli hyvä täyte, mutta tarvitsee jotain kostuttavaa kaverikseen. 
Voin suositella pitsan täytteeksi kyllä kaikille kiinnostuneille. 

Sitten pitääkin miettiä mikä on oikea ruokajuoma tällaisen pitsan kanssa. Maito ehkä? Luonnollisesti se ei vegaaniseen ruokaan kuulu (kuten ei tällä kertaa käyttämäni normaali juustokaan), mutta luulisi että jokin riisimaitokin voisi olla tosi hyvää tämän kanssa. 

Suomu out ~