Tämä on ollut pitkään suunnitelmissa: vegaaninen appelsiinilotta. 

Hieman haastetta tuo se ettei rahkaa oikein taida pystyä korvaamaan millään tuotteilla, mutta päätin kokeilla! 

Jos itsesi tekee mieli niin eikun siis kauppaan ostoksille.

agar agaria
alpron vispautuva soijavalmiste
alpron soija jugurtti, kookoksen makuinen
3 appelsiinä
karppisokeria 

Välineiksi tarvitset leikkuulaudan, veitsen, kattilan ja kulhon. Sekä jotain millä vispaat/vatkaat/hetkutat kerman. Sekä erinäisen määrän lusikoita, tai millä tykkäätkään sekoittaa. Pitkävartinen lusikka on aikas jees omiin tassuihin siihen tarpeeseen.

Agar agarin, rahkan ja kerman sekoitusta olin aiemminkin käyttänyt ja todennut ihan toimivaksi. Hirveää eroa ei ole maussa tai koostumuksessa verrattuna liivatteen käyttöön. Oikeastaan agar agar on helpompikäyttöinen kuin liivate. Heität vaan pulverit kiehuvaan veteen ja TADA!
Sitten se kyllä jähmettyykin nopeasti että se kannattaa lisätä mahdollisimman nopeasti sekoitukseen, mutta tuntuu että se ei paakkuunnu samalla tavalla kuin liivate. 

Tähän väliin vinkki.
Käytä soijavalmisteen vatkaamiseen laitetta, sähkövatkain tms. Käsillä ei todellakaan valmistu kahdessa minuutissa. Eikä ees 10 minuutissa. Ja joo. Oli kylmässä useamman päivän. Jostain syystä jokin ruuvi on sen verran löysällä päässäni että haluan tehdä kermanvatkaukset yms itse. Ehkä jokin minä itse vaihe jäi lapsuudessa päälle?
Niin tai näin, joutihan sitä vatkaamaan samlla kun tuijotti Lontoon mm-kisojen maratonia. 

Pilkoin appelsiinit ja vuorasin kulhon appelsiinin leikkauksilla ja lohkoilla. Sitten laitoin soijavalmisteiden sekaan sokerin, agar agarin ja appelsiinin palat, sekä appelsiinimehun. 

Sitten seos jääkaappiin ja odottamaan HMMH!

Seuraavana aamuna kokeilin varovaisesti hytkyttää lottaa. Ei näyttänyt hyvälle. Kiiruhdin töihin ja palatessani huomasin ettei se ollut edelleenkään jähmettynyt, mutta ei ollut enää niin kauhea.
Lopulta päätin kumota sen tänä iltana peläten pahinta ja toivoen parasta. 

JPEG_20170807_223602.jpg

"Lotta kaatui rintamalla" - Valo 

Tämä ei mennyt nyt niinkuin olin suunnitellut. Ei sitten alkuunkaan, mutta aina ei voi voittaa.. Ei edes joka kerta. Jos seuraavaksi kokeilisin jotain pientä ja viatonta. Ei mitään hirveän kunnianhimoista? 
Vaikka leipää?
Tai pitsaa? 

Tai vaikka vaan hakisin mäkkäristä ranut... 

Kyllä tää maistui ihan hyvälle, mitä nyt vähän sieniselle. Agar agar seos taisi jäädä liian laimeaksi kun kitsastelin sen käytössä. Pitää kai joskus yrittää ottaa uudelleen. En kerrasta luovuta!


~ Suomu out

PS. Mies epäilee nyt että yritän myrkyttää sen